Startsidan >> Vett och Etikett tips>> Övrigt om kläder>> Tillbehör>> Hip Hop byxor>>
 

Hip Hop byxor

Hiphop - byxornas häng, så här är det!

Hiphop, även rapmusik, är en musikstil som växte fram i USA under mitten på 1970-talet, och blev en stor del av modern popkultur under 1980-talet.
Kanske kan man fundera på om detta har med vett och etikett att göra. Klädstilen har under århundraden förändrats, det som man idag ser som naturligt, sågs med fasa för 100 år sedan. Tänk er bara en sådan sak som att gå ute utan hatt! Så lite om den nya tidens klädstil och hur det växt fram.

Musiken
Musiken består av olika delar: rappande och DJ:s, den senare när man ägnar sig åt schratching med en vinylskiva. Tillsammans med hiphopdanser (främst breakdans) och graffiti, skapar dessa de fyra elementen av hiphopkulturen. Men kanske har du funderat över varför byxorna ska hänga på halva bakdelen?

Till Sverige
Modet har sedan spridit sig utanför leden, nu är det skatare som tar över i Sverige och sedan något år ser man modet på allt från unga killar till tjejer som visar både rejäla underkläder och stringtrosor.

Bakgrunden
Snyggt eller ej, det återstår att fundera över, men bakgrunden till modet är intressant. För de unga killar som hängde i Bronx i kriminella gäng hade sina förebilder i de redan etablerade kriminella kretsarna. De satt i fängelse och där hade man inte rätten att bära livrem. Resultatet blev att byxan hängde på halva stjärten.

Så lätt skapas ett nytt mode!

©Er Man AB. Mångfaldigandet av denna text, helt eller delvis, är enligt lagen (1960:729) om upphovsrätt förbjudet utan medgivande av Er Man AB och Mats Danielsson

All vett och etikett om kläder >>
Hantera klagomål på jobbet med vett och etikett >>
Mörk kostym, vett och etikett >>
Inbjudan får man ta med oanmälda gäster eller överraska utan anmälan?
Är det okej att dyka upp som överraskning på ett bröllop som man en gång tackat nej till?
Bröllop - hur dags är ett förmiddagsbröllop?
Bröllop - hur klär vi oss vid kostym och aftonklänning?
Bemötande - i vården, varför betonas det inte mer?
Klädkoder - kan en byxdress fungera dom Smokingklädsel för kvinna?
@ 2015, Er Man AB | info@etikettdoktorn.se | webbplatsöversikt
Powered by OnLimit.se