Bruna skor efter kl.18

Bruna skor efter kl.18, får en man ha det? I denna video reder Etikettdoktorn reder ut en gammal regel. Regeln om att inte bära bruna skor efter klockan 18 är faktiskt förlegad. Vill du läsa mer om detta går du till denna artikel.

Regeln om att inte bära bruna skor efter klockan 18 är faktiskt förlegad.

Ursprungligen härstammar den från 1800-talet, då mörk kostym var obligatorisk på kvällsevenemang. Svarta skor var det självklara valet då. Idag är det dock inte längre nödvändigt att byta skor efter klockan sex på kvällen. Så, du kan absolut bära bruna skor när du vill – oavsett tiden på dygnet!

För en mörk kostym rekommenderas välputsade svarta skor i Derby- eller Oxfordmodell. Om du bär en ljusare grå eller blå kostym, fungerar både bruna och svarta skinnskor. För en något mer avslappnad känsla kan du även välja mockaloafers i penny- eller tasslemodell.

Bruna skor passar utmärkt i mindre formella sammanhang. Bruna skor fungerar bra med jeans, chinos eller en avslappnad byxa. De ger en mer avslappnad och jordnära look.

Om du har en business casual-klädkod på jobbet kan du bära bruna skor till en blazer, kavaj eller en ljusare kostym. Det ger en sofistikerad men inte alltför formell stil.

Bruna skor kan vara ett utmärkt val för festliga tillställningar, som bröllop, födelsedagsfester eller andra sociala evenemang. De ger en varm och inbjudande känsla.

Under sommaren kan bruna skor vara svalare och mer bekväma än svarta skor. De passar bra till ljusa färger och tyger.

    Kom ihåg att det alltid är viktigare att känna sig bekväm och självsäker i det du bär än att följa strikta regler om skofärg!