Duka ett bord

Konsten att duka ett bord vackert, det kan lyfta vilken middag som helst till nya nivåer

Duka ett bord vackert och elegant. En kort video som visar dig hur du dukar bordet med vett och etikett och till gästernas glädje. Att duka ett middagsbord för många gäster kan vara en rolig och kreativ uppgift. Här får du tips för att skapa en minnesvärd dukning. Vill du läsa mer om att duka ett bord, så gör du det här.

Annons:

Placeringskort och personliga detaljer, gör enkla placeringskort med läderband och namn på kartong. Lägg gärna blommor eller blad runt dem.

Skriv namn på träpenslar och placera dem vid varje kuvert. Låt en grön kvist sticka ut bredvid. Använd citat, sånger eller recept som trevliga texter under besticken.

Sidor ur gamla böcker fungerar också fint. Festliga paket med sidenband är ett annat tips. Bind ett sidenband runt tallrik, bestick och servett. Fäst en blomma eller kvist i knuten.

Samla allt vid varje kuvert för ett elegant paket med sidenband. Välj gärna säsongsbetonade detaljer. Exempel är att lägga ett kokt vaktelägg i en matsked vid varje kuvert, särskilt till påsk eller våren.

Dekorera med små vaser och enstaka blommor eller dekorativa grenar. Ett stort rabarberblad i en vas kan också vara effektfullt. Sötsaker som presentersom en cellofanpåse med marshmallows, kex och en träpinne vid varje kuvert. Ett extra litet “sweet-treat” till varje gäst!