Startsidan >> Vett och Etikett tips>> Människor emellan>> Underhållning 2>> Låna till fest>>
 

Låna till fest

Finansiera den ultimata mottagningen i hemmet

Finansiera den ultimata mottagningen i hemmet. Det finns många tillfällen i livet som är värda att fira.
Några exempel är studentexamen, bröllop, dop, jämna födelsedagar och årligen återkommande högtider. Vissa av dessa märkesdagar kanske man önskar fira med större mottagningar i hemmet eller på annan plats. Det kanske känns helt rätt att bjuda in alla vänner på en större tillställning för att låta dem dela den glädje man känner?Utmaningen är dock ofta att den typen av mottagningar kan komma att kosta väldigt mycket, och då kan det vara svårt att själv finansiera hela arrangemanget på ett bräde. Men det finns lösningar på utmaningen, man kan till exempel låna pengar för att klara evenemanget. I den här korta artikeln ska vi gå igenom lite om hur man kan gå tillväga när man vill arrangera en större tillställning och behöver låna pengar för att göra det.

Varför låna till en fest?

Hur ska man då tänka om man behöver låna till ett evenemang man planerar? Det hela handlar om att få tag i de pengar man behöver till ett visst tillfälle snabbt istället för att spara ihop dem under en längre tid. Att ta ett lån är lite som att spara i efterskott. När man betalar tillbaka lånet sparar man ihop pengar för att göra det. Nackdelen med att spara i efterskott, låna, är att man får betala ränta på lånet.

Det finns med andra ord mycket bra argument för att låna pengar till en fest eller annat evenemang, man måste bara tänka till innan så man är säker på att man har kraften att betala tillbaka lånet efteråt.

Olika typer av lån

Det finns en mängd olika typer av lån som man kan ta om man vill arrangera en tillställning. Först och främst måste man kontrollera att man faktiskt kan använda de pengar man lånar till vad man vill använda dem till. Det finns många typer av lån som är knutna till en viss sorts köp, som då används som säkerhet för lånet. Det mest kända fallet är bostadslån då pengarna man lånar ska gå till att köpa en bostad och inte till något annat.

Den bästa typen av lån för att finansiera fester, evenemang med mera är så kallade privatlån. Dessa lån kallas också ofta för snabblån, kontantlån eller sms lån. Dessa lån kan man ansöka om och få mycket snabbt och man kan själv välja både lånebelopp och återbetalningstid. Allt man behöver för att ansöka är ett personnummer, sakna betalningsanmärkningar samt ha ett svenskt bankkonto. Pengarna kommer ofta in på kontot inom bara några minuter.

Risker med att låna

När man tar olika typer av sms lån bör man dock vara medveten om att det alltid finns risker med att låna pengar. Det är mycket viktigt att man i förväg gjort en plan för hur man ska betala tillbaka pengarna och att man inser att man måste betala räntor, avgifter och amorteringar varje månad till dess att hela lånet är återbetalt. Klarar man inte sina betalningar kommer det att tillkomma inkassoavgifter och då kan man hamna i en negativ spiral.

Skor och dess vett och etikett >>
All vett och etikett om kläder >>
Sorgetid efter dödsfall, begravning vett och etikett >>
@ 2019-, Er Man AB | info@etikettdoktorn.se | webbplatsöversikt
Powered by OnLimit.se