Startsidan >> Vett och Etikett tips>> Människor emellan>> På stan>> På krogen>>
 

På krogen

Etikett på krogen

Hur man uppträder på krogen, på sin fritid
Visst finns regler, alla är inte helt säkra. Har du tips på hur man gör, skriv gärna till Etikettdoktorn®

I kön
Det kan vara trångt i krogkön. Knuffar och annat kan lätt bli starten till bråk. Men ber man vänligt bakomvarande att kliva av mina skor så brukar det gå bra. Det handlar om tonläge och gärna med ett leende. Om bråk - dra dig ur och påkalla vaktens uppmärksamhet.

Klädsel
Bästa jeansen för 1200 kr - nyinköpta och jeansförbud. Du vinner inget på att bråka med vakten. Försök få honom att släppa in dig om du kommer tillbaka med andra byxor. Annars - kolla i förväg!
Klädsel är vardaglig klädsel - dvs. snyggt, bekvämt och inom det man finner anständigt. Det betyder att ett par badbyxor eller en bikini kan fungera perfekt vid badet i Tylösand men absolut inte på innekrogen mitt i staden. Det handlar alltså om känsla och att du kollar i förväg.

Vem som betalar
Idag gäller att den som tar med en date bör erbjuda sig att betala. Men man kan också svara att man inte har råd, och då föreslår man att dela på notan.

Mobilen
Slå av den! Måste den vara på, berätta för dem du sitter med att du väntar ett samtal. Annars uppfattas det som du prioriterar den i telefonen framför kompisarna. Gå ut om du måste snacka.

I baren
Råder ofta och närmast anarki framåt kvällen. Ser du en kompis och står och beställer, köp åt henne/honom också. Gör upp om betalningen en bit från baren, du måste inte bjuda bara för att du var hygglig.

Rökning
Är förbjudet från 1 juni 2005. Du får inte ta med dig glaset ut eller till avsett rum för rökning. Så hur gör man?
Är din date rökare, följ med ut. Är du rökare, res dig inte från maten utan vänta. Fråga sedan om det är ok att du går ut och röker en stund.

©Er Man AB. Mångfaldigandet av denna text, helt eller delvis, är enligt lagen (1960:729) om upphovsrätt förbjudet utan medgivande av Er Man AB och Mats Danielsson

Skor och dess vett och etikett >>
Kläder på begravning, vett och etikett >>
Dödsfall och begravning, all vett och etikett >>
@ 2019-, Er Man AB | info@etikettdoktorn.se | webbplatsöversikt
Powered by OnLimit.se