Startsidan >> Vett och Etikett tips>> Människor emellan>> Underhållning 1>> Vett och etikett pengar>>
 

Vett och etikett pengar

Vett och etikett när det kommer till pengar

Många tvistar huruvida ett av de mest klassiska uttrycken, att man inte blir lycklig av pengar, stämmer eller ej.
En sak som dock är säker är att man blir med största sannolikhet olycklig om man inte har koll på sina pengar och därmed sina ekonomi.

Olika sätt att hantera pengar

De förekommer ofta att vi människor förväxlar betydelsen mellan pengar och kontanter. De senare är en typ av pengar, eller rättare sagt ett typ av betalningsmedel, medans pengar sammanfattar alla typer av betalningsmedel.

Tack vare att vi har haft en väldigt exponentiell utveckling av digitala tjänster de senaste åren så har det bidragit till flera fantastiska lösningar för hanteringen av pengar. Dock verkar det ibland som att vi glömmer vad som tillhör sunt förnuft när vi använder dessa produkter och tjänster.

Swish - tjänsten som har gjort oss snabbfotade

Det har nog inte undgått någon att Sverige har lyckats skapa en av de mest enkla betalningsmetoder på länge. Swish har tagit Sverige med storm och vi skickar pengar mellan personer som aldrig förr. Men med denna förenklade vardag så kommer också ett ansvar, förutom att faktiskt göra rätt för sig ekonomiskt ska man berätta vad pengarna avser. En betalning skall följas av ett meddelande som visar vad betalningen avser, för vem har inte upplevt att man inte vet vad pengarna på kontot kommer ifrån. Vill du skaffa swish, så gör du det här

Kreditkort - en klassiker som alltid är bra

En betalningsmetod som har funnits under en längre tid är kreditkorten. Denna veteran bland betalningar är ett underskattat sätt att betala med, om man har rätt kort. För vi har en tendens att glömma bort att det även inom denna bransch finns bättre och sämre lösningar. Några som har lyckats bra med att visa vilket kort som är det bästa kreditkortet är kreditkortproffsen.se. På den sidan hittar du jämförelser av olika kreditkort och de förmåner som medföljer varje kort. Oavsett vilket kort man har så är det vet och etikett att man betalar sin räkning i tid. En stadigt ökande trend är avbetalningar, vilket i mångt och mycket inte är vett och etikett när det gäller en ansvarsfull ekonomi.

Klarna - Sveriges andra komet

Likt Swish så är det nog få som undgått att använda Klarna. Denna betalningslösning har gjort att vi svenskar kan shoppa som aldrig förr utan att fundera på att hämta plånboken med bankortet när det är dags att betala. Dock har det, likt kreditkort, en baksida med avbetalningar och ”lån”. Vet och etikett säger att man inte ska handla för mer än vad man har råd att handla för. Hur smidigt Klarna än nå vara så måste man komma ihåg att det inte är gratis och inte särskilt moget att köpa för mer än vad ekonomin tillåter.

Hantera pengar på ett förnuftigt sätt

Oavsett vilken av ovanstående betalningslösningar som du använder, så använd den med sunt förnuft. Handla inte för mer än vad du har råd med, gör rätt för dig och var använd möjlighet att skicka med ett meddelande med swishen.

©Er Man AB. Mångfaldigandet av denna text, helt eller delvis, är enligt lagen (1960:729) om upphovsrätt förbjudet utan medgivande av Er Man AB och Mats Danielsson

Sorgetid efter dödsfall, begravning vett och etikett >>
Skor och dess vett och etikett >>
Dödsfall och begravning, all vett och etikett >>
@ 2019-, Er Man AB | info@etikettdoktorn.se | webbplatsöversikt
Powered by OnLimit.se