Startsidan >> Vett och Etikett tips>> Människor emellan>> Samtal och mingel>> Skvaller>>
 

Skvaller

Skvaller är inte Vett och Etikett!

Skvaller är intressant men inte vett och etikett
Ett helt felaktigt samtalsämne. Etikettsmässigt en katastrof, ännu mer för den som drabbas. Och det visar tydligt nivån på den som för samtalet. Även om det inte är skvaller kan det ses som sådant om du viskar eller håller handen framför någons öra. Även dessa signaler kan missuppfattas.

Skvallra inte!
Det passar inte i umgängeslivet, inte ens i hemmet, om det nu skall skvallras. Men allt som rubriceras skvaller, är inte skvaller! På jobbet kan det vara kul att få höra det senaste skvallret, men är det skvaller, sanning eller rent förtal. betänk att den som är föremålet för detta skvaller kan vara en helt oskyldig person som felaktigt utpekas för något.

Säga nej går bra
Att ansvarslöst lägga ut vilda rykten, som angriper någons heder och ära kan vi totalt fördöma. Det är inte oartigt att besvara sådant med en tydlig markering om ovilja att lyssna. Säg ifrån.

Vad är skvaller?
Att relatera till verkliga fakta, även med lite elak spets, kan nog tillåtas. Men det finns familjer som är så känsliga att inte ett ont ord får fällas. Så var försiktig med uttalanden.

Lite elakheter....
Får nog ändå tolereras. Inget är värre än när en tryckande tystnad uppstår. Och utan lite lustigheter eller ibland små elakheter skulle väl umgängeslivet dö ut, i brist på syre. Vi får tolerera lite!

©Er Man AB. Mångfaldigandet av denna text, helt eller delvis, är enligt lagen (1960:729) om upphovsrätt förbjudet utan medgivande av Er Man AB och Mats Danielsson

Slipsnål, vett och etikett >>
Etikettdoktorns föreläsningar >>
Skor och dess vett och etikett >>
Gäst - ska jag ta med en present till förfesten?
t-och-etikett.com/wp-content/uploads/2011/07/present-free_pixabay.jpg">
Fler inlägg från Etikettbloggen...

--> Tal - jag ska hålla tacktalet på ett bröllop, kan jag få lite tips?
Nobelmiddagen - hur blir jag en servitör på denna middag?
Språk - varför använder vi ord som "hemskt mycket" eller "helt sjukt"?
Bordsskick - hur ska jag få min make att begripa att sluta med att slicka sig runt munnen?
@ 2017, Er Man AB | info@etikettdoktorn.se | webbplatsöversikt
Powered by OnLimit.se